Artikkelen er sponset.
Det finnes mange løsninger for hårfjerning, noen av de mer kreative og smertefulle enn andre. I tillegg er fjerning av uønsket hårvekst både tidkrevende og kostbart, og det er ikke rart at mange ser etter alternativer til barbering, voksing eller dyre behandlinger. Såkalt IPL-hårfjerning kan være et godt alternativ.
Behandling basert på lys
Til å begynne med er det greit å avklare at IPL er basert på lysimpulser i et bredt spekter, og ikke laser. Fortsatt er tester av denne type utstyr ofte kategorisert som laser hårfjerning best i test, så det er ikke rart at mange tenker at IPL har noe med laser å gjøre.
Forkortelsen IPL betyr helt enkelt «intenst pulserende lys», og utstyret sender ut et ufattelig høyt antall lysimpulser per sekund. Energien fra disse lysimpulsene absorberes av hår og hårsekker, noe som fører til at de «går i dvale». Over tid vil det føre til redusert hårvekst og fin og glatt hud.
Forskjellige modeller basert på samme teknologi
I utgangspunktet bygger altså alle IPL-hårfjernere på den samme teknologien, men det finnes likevel flere forskjellige modeller å velge mellom på markedet.
- Antall lysnivåer kan være noe som skiller ulike modeller fra hverandre. Flere nivåer kan gi mer fleksibilitet.
- Noen modeller har også egne funksjoner for avkjøling av huden, noe som kan være praktisk hvis du opplever den varme følelsen fra IPL-behandlingen som ukomfortabel.
- Dessuten kan størrelse og design være viktige faktorer, særlig hvis du skal behandle større områder på kroppen.
Til syvende også sist dreier seg likevel mye om hvordan du bruker utstyret – selv den beste IPL-hårfjerner vil ikke gjøre jobben hvis du slurver med gjennomføringen. Legg merke til at du kan se de første resultatene allerede etter omtrent 4 uker, men det er først etter 12 uker som du begynner å se det komplette resultatet. Derfor er tålmodighet også viktig når du begynner med hårfjerning basert på IPL-teknologi.